דחוף-בעיות קוגנטיביות +פיברו

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/02/2011 | 13:47 | מאת: ליאת גיל

שלום דר' ואלרי, מזה כשנה אובחנתי כלוקה בתסמונת פיברומיאלגיה (בנוסף לדיכאון שמטופל )ומאז חלו שינויים בקליטה,בהבנה,שכחה ,בעיה בכושר ביטוי, עיבוד נתונים ועוד....עזבתי עבודה לאחרונה עקב כך. בנוסף היתה לי תשישות נוראית אבל היא עברה. הדיכאון חזר לכן קיבלתי סימבלתה 30 מג' כדי שגם יעזור לכאבי השרירים. לא היה שינוי נפשי,אך זה עזר לכאבים.(אני עמידה לSSRI SNRI) הכאבים שלי הם בעיקר בגב ולעיתים בגפיים,לא ברמה הקשה. הרופא החליף לי את הסימבלתה לפני כחודשיים בנורטילין 50 מ' שזה הוציא אותי מהדיכאון ממש בהצלחה,רק שאני מאוד סובלת מתופעות הלוואי.אך הוא לא מטפל בכאבי השרירים כפי שאמור לעשות.הבנתי שזה נגזרת של האלטרולט ואמור לטפל בכאב ,יתכן שצריך לעלות במינון? אני גם נוטלת 0.75 מג' קלונקס בלילה לבעיות שינה קשות ולחרדה ואני ישנה היום לפחות 5 שעות ברוך ה'.(אולי הנורטילין עזר לכך) אני לא יודעת מאין הבעיה של תפקוד לקוי של המוח והקוגנטיביות. אני לא קולטת,לא שמה לב למה אני עושה,לא מבינה,עושה טעויות כתיב,לא מצליחה להתבטא,נתקעת במשפטים ולא זוכרת מילים ועוד...לא שמה לב למה שנמצא מולי, פותחת דלת ולא סוגרת ועוד...אפילו תאונה עשיתי אבל זה רק נזק לרכב. אני בטוחה שיש קשר להפיברו' ,כמו כן חשוב לי לציין דר' שבמשך 7 שנים עם דכאונות וחרדות קשים לא היתה לי בעיה קוגנטיבית כלל, תמיד הייתי שנונה וחדה. הרופא שלל דימנציה. אני מקווה שזה לא לצמיתות,אני במבוי סתום. האם יש פתרון? אולי תרופות לפסיכוזה? האם זה חולף? האם ביטוח לאומי מכיר בכך? אשמח לתגובה מפורטת אם ניתן.

23/02/2011 | 16:46 | מאת: ליאת גיל

שלום שוב, הייתי אצל הפסיכיאטר והוא אינו מכיר בפיברומיאלגיה. לגבי הכאבים הוא הוסיף לי סימבלתה 30 מג' לנורטילין50מג' שאני מקבלת ואמר שזה בסדר לשלב (לפני הנורטילין קיבלתי סימבלתה 30 מג' שעזרה לכאב אבל לא לדיכאון לכן החליף לי). אני יודעת שנורטילין אמור לעזור בכאב כמו האלטרולט אז רציתי לשאול האם 50 מג' זה מינון נמוך? הרופא אמר שזה לשיקולי.או להעלות או לשלב. אני ממש אובדת עצות.בבקשה עזרי לי ככל יכולתך.

23/02/2011 | 22:01 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאת הפריות קוגניטיביות ידועות היטב בפיברומיאלגיה, כנראה בגלל השפעה של הכאב הכרוני וכן של חלק מהתרופות. אם תופעות אלא משמעותיות במיוחד אצלך, אולי כדאי להיבדק אצל נורולוג לשלול סיבות אחרות, ביצוע בדיקות דם רלוונטיות ו MRI מח. אין טיפול תרופתי ספציפי לתופעות האלא, חשוב לטפל במכלול הדברים, להפחית כאבים ולשפר תפקוד הכללי כדי שהתפקוד הקוגניטיבי ישתפר גם. הביטוח לאומי מעריך כל מצב לפי מכלול התלונות והשפעתם על התפקוד הכללי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה