תוצאות של בדיקות דם

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/12/2009 | 14:58 | מאת: אורית

שלום דוקטור אובחנתי לפני כחצי שנה כסובלת מפיברומיאלגיה/חוסר יציבות מפרקית. התבקשתי לבצע בדיקות דם. להלן תוצאות של ערכים שלא היו בנורמה:PROTEIN-TOTAL 8.4 5.9 GLOBULIN ALPHA-2 21.1 GLOBULIN GAMA 1790 IgG מה משמעות החריגות? בתודה מראש אורית

14/12/2009 | 09:53 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

אורית שלום, באופן כללי, תמיד צריך לפרש תוצאות של בדיקות דם בקונטקסט הקליני של כל חולה באופן אישי. בכל מקרה, מדובר פה בעלייה קלה בלבד ברמה של החלבון בדם , עם עלייה מינימאלית של אימונוגלובולינים( חלק מהחלבון שמשמש כנוגדנים). אין לזה חשיבות רבה. ניתן לבצע בדיקה הנקראת אימונופורזיס על מנת ליהיות בטוח שאין לזה שום משמעות. תלוי כמובן בקונטקסט. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה