שאלה לגבי הסימפטומים בפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/02/2011 | 12:52 | מאת: ליאת

שלום רב ד"ר, אני עוד לא מאובחנת בפיברו'אך חושדת שאולי סובלת מתסמונת זו.יש לי תור אלייך בעוד מס' שבועות בנתיים קצת מבולבלת לגבי האיבחון והסחמפטומים של התסמונת כי ממה שאני קוראת יש אינסוף של תסמינים וסימפטומים שחולי פיברו' מתלוננים עליהם אך מצד שני ברוב המקומות רשום שהתסמונת מאופיינת בכאבי שרירים מפושטים בגוף ועייפות . שאלתי היא האם התסמונת מאופיינת רק בכאבי שרירים או שיש עוד סימפטומים כמו הפרעות תחושה וכאב עם רגישות יתר של מערכת העצבים ללא ממצאים קלינייים בבדיקות כמובן.שזה בערך מה שאני סובלת ממנו ...הייתי רוצה להבין האם התיסמונת הזו רחבה בסימפטומים שלה או ממוקדת רק לכאבי שרירים.

07/02/2011 | 15:06 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאת, פיברומיאלגיה מתאפיינת בעיקר בכאבים מפושטים בגוף, בשרירים , מפרקים, עצמות וכן יש שכיחות גבוהה של עייפות והפרעת שינה . מעבר לסימפטומים אלו, יש הרבה סימפטומים נוספים שיכולים להתלוות , סימפטומים פונקציונאלים (כלומר ללא פגיעה ממשית במערכות הגוף) כגון כאבי ראש, כאבי בטן, שלשולים, נימול, הפרעות בתחושה, סחרחרת,דיכאון ועוד..אך לא כל החולים כמובן מציגים את כל סימפטומים! בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה