פיברומיאלגיה - העסקת עובד

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/01/2011 | 20:43 | מאת: אריקה

שלום, הנני חולה בפיברומיאלגיה ויש לי 2 בנות קטנות בנות 8 ו-5. למרות הכאבים אני עובדת, ואחה"צ עסוקה עם הבנות. קשה לי במיוחד עם עבודות הבית השוטפות למרות שיש לי עוזרת פעם בשבוע. האם מישהי כמוני יכולה להעסיק עובדת זרה? אני לא צריכה שהביטוח הלאומי יממן לי את ההעסקה אלא רק לקבל היתר להעסקה. מנסיונך, האם חולה בפיברומיאלגיה אם ל-2 בנות יכולה לקבל היתר כזה ?

01/02/2011 | 11:40 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אריקה, כעיקרון, האישור להעסיק עובד זר בסיעוד קשור בהכרה של אחוזי נכות או זכאות לחוק סיעוד מהביטוח לאומי. ניתן גם להיתיעץ עם עובדת סוציאלית, וגם החברות שמקשרים עם עובדים זרים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה