אבחון פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/01/2011 | 15:44 | מאת: חסויה

שלום ד"ר אלוש. אני בת 40. יש לי תחושה אמיתית שיש לי פיברומיאלגיה והעלתי את זה בפני רופאת המשפחה שלי שאמרה שבדר"כ חולים לא מתפקדים כפי שאני מתפקדת בחיי היום יום (עובדת במשרה מלאה במשרת ניהול בכירה). אני מגיעה אליה עם הרבה תלונות שונות ומשונות ועד עתה לא נמצא ממצא .זה נמשך כבר לפחות עשור. דוגמאות: כאבי ראש וצוואר, כאילו מושכים לי בשיער, זרמים חשמליים וכאב הקפי.גב תפוס באופן קבוע. נימול קל בפנים בצד ימין. כאבים עזים בשלפוחית השתן (וזה לא דלקות - נבדק!)צפצופים באוזניים, עייפות ושינה לא מרעננת , כאב בלסתות ובחניכיים, והרבה סטרס וחרדות שיש לי כתוצאה מכל התחושות הפיזיות. יש לציין שבעבר התעמלתי באופן קבוע והרגשתי טוב יותר. זה כבר כמה חודשים שאין לי כוחות להזיז את עצמי לכיוון חדר הכושר.עכשיו התחיל לי נימול באצבעות הידיים והןפניתי לבדיקת EMG. הייתי שמחה לשמוע חוות דעתך כיצד לפעול. כל המצב מטרידאותי מאוד ואני מאוד לחוצה.

26/01/2011 | 20:11 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, כל המכלול של הסימפטומים שאת מתארת , משך התלונות, העובדה שבדיקות תקינות , מאד מתאים לפיברומיאלגיה. אני מציעה לך לקבוע תור לראומטולוג שמתעסק בתחום זה, על מנת לקבוע את האבחנה ולהציע לך טיפול. בנתיים, אני מציעה לך לחזור בהדרגה לפעילות גופנית סדירה ומתונה, כגון הליכה או שחייה, על בסיס יומי. בהצלחה

27/01/2011 | 09:24 | מאת: חסויה

מנהל פורום פיברומיאלגיה