החמרת פיברומיאלגיה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/01/2011 | 08:10 | מאת: רויטל- אמא טרייה

הייתי מטופלת בויאפקס XR לפני ההריון, הפסקתי ליטול את התרופה לאחר שהריתי. כעת אני חודשיים לאחר הלידה עם התקפי פיברו חזקים מאוד, אני לא יכולה להחזיק אפילו את הבן שלי על הידיים. הקושי הוא מאוד גדול. לציין כי הפסקתי להניק מלא בעקבות זאת אך עדיין שואבת/מניקה לסירוגין. האם ניתן לקבל מרשם לליריקה/סימבלטה במצבי?

11/01/2011 | 10:37 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רויטל ליריקה וסימבלטה אינם תרופות מומלצות בהנקה מאחר ולא ידועים השפעתם של התרופה על תינוקות. הטיפול הכי חשוב בשלב זה הוא לחזור באופן הדרגתי לפעילות גופנית סדירה כגון הליכה או שחייה באופן סדיר ושלקול להתחיל טיפול כשתפסיקי להניק. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה