פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/12/2010 | 18:30 | מאת: אנונימי

שלום רב, בעלי אובחן כחולה במחלת הפיברומיאלגיה. המחלה משבשת לו את אורח החיים, ולמעשה משפיעה על כולם- בעלי סובל מכאבי שרירים, חולשה כרונית, עייפות ודכאון (אם בשל המחלה ואם בשל תרופת הסימבאלטה, אותה הוא נוטל) ולאחרונה החלו כאבי פררקים, שהולכים ומחמירים. הוא נוטה להתפרצויות ולחוסר סבלנות משווע. כיצד לניתן לסייע לו? האם יש תרופה חליפית לסימבאטה? נדמה לי, כי מאז החל ליטול אותה, הוא נהיה דכאוני יותר, אפאטי. אודה על הדרכתכם.

11/01/2011 | 08:58 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, את מתארת מצב שבו מעבר לפיברומיאלגיה יש מרכיב ניכר של דיכאון ובעיות נפשיות, מה שלא נדיר בפיברומיאלגיה. כדאי שיהיה במעקב צמוד גם של ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה (על מנת לטפל באספקט של הכאבים , בדיקת פרקים וכו') וגם אצל פסיכיאטר על מנת לטפל בפן הנפשי, לתגבר או לשנות את הטיפול (סימבלטה הינה תרופה אנטי-דיכאונית אך כנראה שאינה יעילה מספיק אצל בעלך)וגם אולי להציע טיפול פסיכוטראפי. בנוסף, חשוב מאד לעודד אותו לעשות פעילות גופנית מתונה כגון הליכה באופן סדיר (יום-יום) . בהצלחה

11/01/2011 | 09:06 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

מנהל פורום פיברומיאלגיה