שאלה לריבה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/11/2010 | 14:21 | מאת: רוני

את ממליצה בחום על ויטמין D3 יש תרופה הנקראת קלציוצו D3 האם מתכוונת לזה? או לתוספת מזון D3 של אלטמן?

30/11/2010 | 18:07 | מאת: ריבה

אני כעקרון לא ממליצה על שום תרופה ספציפית אני לא רופאה יש סוגים שונים שהיו לי אישית לא טובים , אבל לאחרים אני יודעת שכן, אגב אני שוב חוזרת במיקרה שלא היה ברור ויטמין D3 לוקחים רק אם יודעים בברור שחסר וזה אחרי בדיקת דם ,אני חושבת שכל גוף יש לו את הניואנסים שלו וכל אחד חייב להיות קשוב לגופו ולנפשו ולמה שקורה איתו ולשנות אם אין את התגובה הרצויה למשל אם מקבלים כאבי בטן כמובן להפסיק אם הויטמין לא עולה כעבור תקופה של עד חצי שנה יש כמובן להעלות את המינון או לשנות לסוג אחר של הויטמין , הבעיה כרגע שיצא חוק תמוהה של קופ"ח מכבי למשל שאפשר לעשות את הבדיקה רק פעם בשנה והיום מישהי כתבה שהרופא שלה אמר רק פעם בשנתיים ואם זה המצב כניראה שהרופאים רוצים שנישאר חולים וניסתמך רק על התרופות שלהם. אני חושבת שעלות של בדיקת דם פשוטה בהחלט לא עומדת בשום פרופורציה לעלות של כל הבדיקות והתרופות שלקחתי כאשר הייתי חולה.שלא לדבר על עשרות הרופאים אם לא מאות שכיתתי רגלי בינהם וטרחו לישלוח אותי מהאחד לשני.אני אישית לוקחת את הויטמין הנוזלי בטעם שמן זית של מכבי וגם הקלציום הוא משל מכבי אבל אין בזה שום המלצה שהסוג הזה הוא הסוג שמתאים לכולם בברכת בריאות

מנהל פורום פיברומיאלגיה