תרופות לכאבים - ליריקה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/11/2010 | 16:48 | מאת: עובד עצות

שלום לכולם , אובחנתי כחולה פיברו לפני כ - 5 חודשים , נתנו לי לנסות אלטרולט ואחריו הגדילו את המינון לאלטרול ללא כל השפעה ( חוץ מסחרחורות וכאבי ראש ) , הרופא המליץ לעלות במינון האלטרול ואם אין שיפור לעבור לליריקה . וכאן מתחילה הבעיה : רופא המנהל לא מאשר את התרופה מאחר וההמלצה היא מראומטולוג , ואילו כשניסיתי אצל נוירולוג לקבל המלצה הוא סירב בתוקף . היום הייתי במרפאת כאב והנוירולוג שבדק אותי גם סירב לרשום המלצה לתרופה ומבחינתו לא קיימת מחלה כזאת. אשמח לקבל עצות איך לעבור את הבירוקרטיה הזאת מבעלי נסיון. תודה

18/11/2010 | 11:10 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, צר לי מאד שיש עוד רופאים מכל התחומים שלא מסוגלים לקבל את העובדה שיש חולים שסוובלים מפיברומיאלגיה, ועוד רופא במרפאת כאב! פיברומיאלגיה הינה מציאות קיימת , וליריקה הינה תרופה רשומה לאינדיקציה זו , לאחר שהוכיחה את יעילותה במחקרים שונים. את העובדה הזאת , אי אפשר לשנות. לגבי הבורוקרטיה, ליריקה אינה רשומה בסל התרופות לפיברומיאלגיה . חולי פיברומיאלגיה מבוטחים במכבי בעלי ביטוח מגן זהב יכולים לקבל את התרופה בהנחה. במאוחדת , לא יקבלו הנחה, לא משנה איזה רופא ממליץ עליה. אפשר תמיד להתווכח ולבקש החלטה בוועדת חריגים... בהצלחה

18/11/2010 | 13:13 | מאת: עובד עצות

תודה רבה על התשובה , אם אין הנחה מקופת חולים מאוחדת אז מדוע יש צורך באישור רופא מנהל ? הרי כל רופא יכול לרשום תרופה כמרשם פרטי.

27/11/2010 | 21:46 | מאת: ריבה

בגוגל יש הרבה חומר הסבר על הנושא

מנהל פורום פיברומיאלגיה