התמודדות עם פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/11/2010 | 01:54 | מאת: אלמוג

שלום, אני בת 20 ואני סובלת כבר 3 שנים(מאז תאונת דרכים) מכאבי פרקים נוראיים ומכל התופעות הנלוות למחלת הפיברומיאלגיה. נשלחתי לבצע בדיקות רבות בניהן MRI אך הכל יצא תקין. במקביל אני צריכה לקחת כדורים בשם אלטרול, אך אני מפחדת לקחת אותם בגלל התופעות לווי שרשומות בגב באריזה. בינתיים אני סובלת מכאבים חזקים ואיני יודעת כיצד להתמודד איתם, אשמח לקבל ייעוץ לגבי ההתמודדות עם המחלה. תודה רבה,

18/11/2010 | 10:56 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אלמוג, את סובלת כבר 3 שנים היגיע זמן לטפל בעצמך! טיפול בפיברומיאלגיה כולל בראש וראשונה פעילות גופנית הדרגתית מעט אארובית על בסיס יומי כמו הליכה או שחייה. כמו כמו כן, תבקשי הפנייה להידרוטרפיה . לגבי הטיפול התרופתי, אלטרולט הינה דווקא תרופה יעילה עם מינימום תופעות לוואי, יעילה בעיקר לשפר איכות שינה ולכן להפחית את העייפות וגם מפחיתה את הכאבים. בהצלחה!

מנהל פורום פיברומיאלגיה