האם ישנה תרופה טובה לפיברו שמאפשרת חזרה לאורח חיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/11/2010 | 13:02 | מאת: didi

אובחנתי כחולת פיברו לאחרונה. אני לא מרגישה שום הטבה בעקבות הטיפול שניתן לי ברמוטיב (אני מודעת לזה שמדובר בתרופה טבעית ויחסית קלילה). במרפאת הכאב - אני מטופלת במסג' רפואי שהוא מאוד נעים אך השפעתו על הכאב מתפוגגת כעבור יום (פעם בשבוע). אני כן מרגישה הקלה בכאבים בעקבות תרגילי שחרור ומתיחות מספר רב של פעמים ביום. האם ישנה תרופה טובה לפיברו שמאפשרת חזרה לאורח חיים רגיל ללא כאבים? האם הסימבלטה והליריקה הן תרופות חזקות שיכולות להשפיע על הערנות-חיות-תפקוד מיני?

15/11/2010 | 10:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אני מציעה לך להוסיף לטיפול במסגים שאת מקבלת כיום, טיפול בהידרוטרפיה וכן פעילות גופנית מעט אארובית כגון הליכה , שחייה או אופניים. מבחינה תרופתית, ניתןבהחלט להתחיל טיפול בליריקה או סימבלטה. בדרך כלל, אין השפעה של ליריקה על העירנות במהלך היום. בכל מקרה , ניתן לקחת את התרופה בערב. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה