פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/11/2010 | 09:28 | מאת: לי

שלום רב, בביקור אצל רופא המשפחה, נאמר לי שיש התחלה של פיברומיאלגיה לאחר התלוננות של כאבים ומגרנות שאינן פוסקות. רופא המשפחה אמר כי אינו רוצה לתת לי כדור כלשהו, אלא אצטרך לעבוד קשה ולשלב אורח חיים בריא פעילות גופית ופילאטיס. שאלתי האם הדבר יעזור בהפחתת הכאבים חשוב לי לציין כי הכאבים הם בפלג גוף עליון ( ידיים, כתפיים,גב, צוואר אחורי ומגרנות) שאלתי השנייה היא האם אפשר להבריא? חשוב לי לציין כי אני סטודנטית לומדת ימים שלמים בשבוע והדבר מפריע לי לפעילות תקינה בחיי, אני לא מרוכזת ולאחרונה אף מחסירה משיעורים.אודה לתשובתך

15/11/2010 | 10:03 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לי, פעילות גופנית סדירה ומתמדת עוזרת מאד בפיברומיאלגיה להפחתת כאבים, להפחתת עייפות ולשיפור איכות השינה. לכן , אם מדובר בחודשים הראשונים של המחלה, התמדה בפעילות גופנית וגם טיפול בהידרוטרפיה יכול לסייע לך להפטר מהכאבים ולהחזיר אותך לתפקוד מלא. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה