דיכאון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/11/2010 | 19:29 | מאת: דינה

שלום רב, מה מבדיל באופן ברור דיכאון מפיברומיאלגיה? תודה דינה

09/11/2010 | 14:36 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דינה, דיכאון הינו מצב נפשי של ירידה במצב הרח ובתפקוד האישי חברתי ויכול להתבטא בלי שום תלונה גופנית. פיברומיאלגיה הינה מצב של כאבים מפושטים בכל הגוף, יחד עם שלל סימפטומים נילווים פוטנציאלים כגון, הפרעת שינה, מעי רגיז וכו, אבל יש ממשק בין 2 התסמונות: חולים עם פיברומיאלגיה בעיקר יכולים גם להסתמן עם מרכיב של דיכאון, ולהפך, חולים עם דיכאון חד משמעי יכולים גם להתלונן על תלונות קשורות לפיברומיאלגיה. בברכה

27/11/2010 | 21:49 | מאת: ריבה

זה בדיקת דם פשוטה ,אם חסר לך, יש לזה גם השפעה על דיכאון

מנהל פורום פיברומיאלגיה