קולחיצין

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/10/2010 | 07:28 | מאת: שרה

כמאובחנת בפיברומיאלגיה אני נוטלת קולחיצין מזה חצי שנה. לא יודעת להגיד אם יש לתרופה איזו שהיא השפעה לטובה כי אני מאד סובלת מכאבים בפרקים, שרירים , עייפות קשה ועדו כל מיני חולשות בכל הגוף... בניגוד לתרופות אחרות שאני מקבלת אני לא יודעת להגיד האם התרופה יעילה. מה דעתך על התרופה הזו ואיך אני צריכה להרגיש את השפעתה? האם את ממליצה את השימוש בה בטיפול בפיברומיאלגיה? תודה רבה מראש על תשובתך

02/11/2010 | 13:16 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שרה, קולחיצין נמכר באינטרנט בטענה שיש לתרופה השפעה על הכאבים בפיברומיאלגיה. טענה זו לא נבדקה בצורה יסודית בשום מחקר ולכן אינה ממליצה על טיפול זה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה