פיברו- ניתוח !!!!

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/10/2010 | 19:44 | מאת: גבי

שלום דר. אלוש. אשתי סובלת כבר כשנתיים ומאובחנת כחולת פיברו. ניתקלנו בפר. באואר בשוויץ המבצע ניתוח אמבולטורי. האם שמעת על ניתוח זה? רופאים רבים בארץ סקפטים לגבי ניתוח זה אך לדעתי יש אחוז גדול של הצלחה ורוב החולות מרגישות ש"אין להן מה להפסיד"...כי להזיק זה לא יכול.... היתכן ותגובת רוב הרופאים נובעת מחוסר פירסום של שיטתו? האם היית ממליצה לחולה לבצע את הניתוח? הפרופסור מציין כי יש מקרים שבהם חייבים ניתוח נוסף...(תלוי במצב...) בעייה כואבת אחרת היא- המלחמה מול חברות הביטוח שלא מעונינות לשלם עבור הניתוח או היעוץ כי הוא לא הוכח מחקרית.... יתכן ןתביעה ייצוגית תעזור מפני שהחולים סובלים ואין פתרון מוצע ע"י הרופאים שלנו- ולעומתם הפרופסור לפחות מציע פתרון ויש לו קבלות...!!!!!!! אשמח לשמוע דעתך...

14/10/2010 | 21:37 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גבי, הניתוח הזה מוכר ומוצע זמן רב. הוא אינו מבוסס ואינו מוכח מחקרית. אם התוצאות היו כל כך טובות, הם היו מתפרסמות בספרות הרפואית. אינני ממליצה על הניתוח הזה. בברכה

15/10/2010 | 21:01 | מאת: גבי

תודה,דר. אלוש יש לך מידע על הפעולה הכירורגית בניתוח זה? יש לי רשימה לא קטנה של מטופלים אסירי תודה..אי אפשר לומר שזה בטל בשישים...אנשים חזרו משם -בריאים.. האם יש פה משהו שמעבר ל..."לא הוכח מחקרית"??? האם יש סיכון? הרי מי שסובל ינסה כל עזרה....

מנהל פורום פיברומיאלגיה