פיברו והריון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/09/2010 | 07:39 | מאת: שירי

שלום.אני בת 27 אמא לילדה בת שנתיים + וכרגע אני בהריון שני בשבוע 13.אני שותה 15 מ"ג ביום של אסטו(תחליף ציפרלקס). הבעיה שלי בעיקר היא העייפות הנוראית ....מעבר לכאבים שאיתם אני יכולה להתמודד...אם לפני ההריון חשבתי שאני עייפה..אין לי שום דרך לסביר את העייפות עכשיו.אני מרגישה שזה פשוט משתלט לי על החיים....על התפקוד היומיומי שלי...בבית בעבודה עם הילדה.בלילות אני לא ישנה טוב בכלל....אני מתעוררת כל שעה לערך...ואם במהלך היום יש לי זמן לישון ואני מעיזה ללכת לנוח...כשאני מתעוררת זה הרבה יותר גרוע...הגוף שלי מותש....בכל ערב אני סובלת מכאבי ראש איומים...וברגע שהילדה הולכת לישון בשעה שמונה בערב אני הולכת אחריה כי אני לא מחזיקה מעמד...השאלה שלי....האם יש משהו שיכול לעזור,להקל קצת על העייפות הזו?????משהו שיעזור לי להעביר את ההריון קצת יותר בקלות ויאפשר לי להנות ממנו????

26/09/2010 | 07:51 | מאת: שירי

רק רציתי לציין שאני מאובחנת בפיברומיאלגיה...

07/10/2010 | 21:58 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שירי, הריון יכול להקצין כמה סימפטומים של פיברומיאלגיה כמו עייפות והפרעת שינה. את כבר מטופלת באסטו וקשה בהריון להעמיס תרופות רבות. לכן כדאי להתמקד בטיפולים לא תרופתיים כגון פעילות גופנית מאד מתונה ומאד הדרגתית (תנסי ללכת ברגל או לשחות כל יום אפילו זמן קצר אך להתמיד)וכן ניתן לעשות הידרוטרפיה מותאמת לאישה בהריון. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה