פיברו וסימבלטה והשמנת יתר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/09/2010 | 00:37 | מאת: פיברואית

שלום ד"ר אלוש, יש לי פיברו מזה שנה. אני גם סובלת מדכאון בעקבות כך ומטופלת בסימבלטה 30 מ"ג. מצב הרוח השתפר מאוד ואני לא בדיכאון. מה שכן, שמנתי 15 קילו מאז !!! הסימבלטה ממש גורמת לי להשמנה. שאלתי: מה עושים? האם להפסיק את הסימבלטה בהתייעצות עם הפסיכיאטר? (הוא טוען שכדאי שאחכה מס' חודשים ואז אפסיק). הרופא משפחה אמר לי שברגע שאפסיק עם הסימבלטה - אתחיל להרזות. האם זה נכון? האם לעבור לתרופה אחרת? אלטרולט לא עזר לי. בנוסף אציין שלמרות הסימבלטה כל גופי כואב, בעיקר הרגליים כבדות, כפות הרגליים כואבות, ראש וצוואר. האם כדאי להפסיק בכלל ליטול תרופות? גם כך זה לא עוזר לי לכאב, אלא רק למצב רוח. ומה עושים עם ההשמנה? מה דעתך על ליריקה? האם כדאי לעבור תרופה? תודה רבה מראש

21/09/2010 | 22:26 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, השפעתה השכיחה של התרופה סימבלטה על המשקל היא דווקא ירידה במשקל. לעיתים נדירות יותר , היא יכולה לגרום לעלייה במשקל. יתכן והעלייה במשקל אינה קשורה לסימבלטה והיא קשורה לעצם השיפור בדיכאון? בכל אופן, את עדיין סובלת מכאבים ויתכן ובעתיד תצטרכי טיפול תרופתי אחר. בנתיים, אני ממליצה לך להקפיד על פעילות גופנית סדירה, דבר שיעזור לך גם בהפחתת כאבים וגם בירידה במשקל. בברכה.

25/09/2010 | 15:57 | מאת: פיברואית

מנהל פורום פיברומיאלגיה