רח' חדרה פתח תקוה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

15/09/2010 | 13:12 | מאת: תבמ

שלום רב אובחנה אצלי פיברומיאלגיה לאחר כ-שבע שנים של בדיקות וצילומים שאף אחד לא אבחן. יש לי צילומים שמראים על שינויים ניווניים בידיים ובאצבעות הרגלים האם זה קשור למחלה? ואם לא מה עושים? ואם כן, אז מה עושים אני סובלת מאוד תודה רבה

18/09/2010 | 22:48 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, שינויים ניוונים במפרקים שכיחים ככל שמתקדמים בגיל.. והתופעה אינה קשורה ישירות לפיברומיאלגיה. אנשים צעירים סובלים מפיברומיאלגיה ללא שום עדות למחלה פירקית ניוונית. לעומת זאת, באנשים מבוגרים יותר, פיברומיאלגיה יכולה להתווסף על שינויים ניווניים ולהחמיר את הכאבים. חשוב לטפל במקביל גם בפיברומיאלגיה וגם בתהליך השחיקתי במפרקים על מנת לשפר את המצב הכללי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה