פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/08/2010 | 00:31 | מאת: מזל

אני סובלת כ-20 שנה מפיברומיאלגיה בת 52 לפני שנה וחצי הפסקתי לנהוג בגלל כאבים חזקים בפנים אובחנתי ככאב מיופסיאל בפנים בפה ולסת עשיתי פיזיוטרפיה לפנים וטיפול בסחרחורות בלי שום שיפור לקחתי דפלפט תקופה מסוימת אך באמצע טיפול אושפזתי לאחר חודש של בחלילות והקאות והתקף חזק של פיברו בכל הגוף כולל מערכת עצבים ורשמו ליריקה ועוד כמה תרופות אני סובלת מלופוס אסטמה וסכרת בין היתר היות אני רק על ליריקה אך כיוון שמרדימה אותי וגורמת לישנוניות ואני זקוקה להתאמלות שבנתיים לא מסוגלת לעשות בגלל הכאבים החזקים בפנים רוצים להחליף לסימבלטה אני גם הולכת לעבור טיפול ב-trigger points כי הכאבים בפנים התעצמו ושום דבר כבר לא עוזר ואני זקוקה במקום שאני גרה לנהיגה יומיומית האם לעבור לסימבלטה נכונה?האם יש לך המלצות נוספות?.

02/08/2010 | 12:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מזל, את סובלת בעיקר מכאבים נורופתיים וכן מפיברומיאלגיה. גם ליריקה וגם סימבלטה יעילות בסוג זה של כבאים. האם מיצית את הטיפול בליריקה לפני שאת עוברת לסימבלטה? כלומר, האם את לוקחת מינון מספיק טוב לפני שאת עוברת לתרופה אחרת? במידה ויש תופעות לוואי עם ליריקה שמפריעות לך לתפקוד יומיומי , אז בהחלט כדאי לנסות סימבלטה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה