פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/07/2010 | 16:21 | מאת: רותם

שלום ד"ר אני בת 26 וחצי. כרגע בהריון ראשון. לפני שנה ו3 חודשים היה לי חום גבוה ובחילות והקאות, הגעתי לביה"ח שם עשו לי CT בטן לשלילה של אפנדציט ושחררו אותי הביתה. החון לא ירד במשך יומיים נוספים מלווה בכאב ראש (כנראה נהתיבשות) הגעתי שוב לביה"ח שם נתנו לי ציפרו ל-10 ימים 3 פעמים ביום. לאחר 6 ימים התחלתי להרגיש כאבים בצד שמאל בגב ובדחיפות ותכיפות במתן שתן. מאז ועד היום חיי הם גיהנום מתמשך...אני עדיין סובלת מנתינת שתן כל חצי שעה לערך והכאבים בכל הגוף פשוט ממאנים לעזוב אותי! הייתי אצל פרופ' דן בוסקילה ששלל את מחלת פיברומילאגיה עקב אי המצאותן של 11 מתוך 18 נקודות ההדק. אך אני חווה כאבים קשים במשך כל היום וכל הלילה וכל בדיקות הדם יוצאות בסדר למעט בדיקה אחת שהראתה שבאותה תקופה אשתקד חליתי במחלת הנשיקה. רציתי לדעת האם מחלת הנשיקה יכולה לגרום לכאלה תסמינים או שמדובר בכל זאת בפיברו' (הבנתי שלא רק אלו שסובלים מנקודות ההדק יכולים להקרא חולים בפיברו') תודה מראש, רותם

26/07/2010 | 09:28 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רותם, באופן טאורטי, נכון שניתן לאבחן פיברומיאלגיה גם אם אין רגישות בכל הנקודות הדרושות, במידה וכל התסמינים הנוספים מתאימים לאבחנה. במקרה שלך, נראה שהתלונות העיקריות הם במערכת השתן ועקרונית, יש לבצע בירור אורו-גינקולוגי מקיף על מנת לשלול בעייה במערכת הזאת. את כעת בהריון וכמובן שזה מאד מגביל את הבירור. ניתן שוב להבדק על ידי ראומטולוג לגבי הכאבים ולבחון שוב אם מדובר בפיברומיאלגיה . חשוב ביותר לשמור על פעילות גופנית מינימאלית (אם אין קרונטרא- אינדיקציה מבחינת מילדותית) על מנת לשפר את תפקודך ולהפחית כאבים. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה