שלום רב ד"ר אלוש,

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/07/2010 | 11:26 | מאת: שרון

רציתי לברר האם במקרה מוכרת בעולם הרפואה בהקשר של פיברומיאלגיה וסי אף אס במיוחד - הנושא של אימון האמיגדלה בשיטת גופטה. ובמידה וכן - האם יש לה בכלל סימוכין מדעיים כלשהם? או שמדובר בעניין פרסומי פרופר? אם במקרה ידועים לך על כך כך יותר פרטים אשמח מאוד לשמוע, וגם להבין מה חושב הממסד הרפואי על השיטה הזו. נתקלתי בה לאחרונה, ואני לא יודעת אם להתייחס אליה כ"עוד טרנד", או כשיטה שמחקרית היא מוכחת, וכו'... משהו רציני, או משהו לא מקובל...? על פניו בקריאת חומר שקבלתי עליה, היא מסקרנת, אך לא ברור לי כמה היא מבוססת ורצינית. תודה רבה! שרון

20/07/2010 | 10:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שרון, אכן מדובר בשיטה אופנתית לטיפול ב CFS ו FMS אך אינה מבוססת בכלל מבחינה מדעית. קיים בספרות הרפואית מאמר אחד בלבד שמתאר את השחטה ואת ההיפוטזה הרעיונית אך אינו מביא שום הוכחה מחקרית לאמינותו או יעילותו. בשלב זה, נצתרך מחקרים רצינים שבוחנים את השיטה ואת השפעותיה לפני שנוכל להגיד אם זו שיטה יעילה ובטוחה. בברכה

23/07/2010 | 13:08 | מאת: שרון

מנהל פורום פיברומיאלגיה