עייפות ומצבי רוח 8 שנים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/07/2010 | 22:06 | מאת: בת 29

שלום, אני בת 29 וכבר 8 שנים מתקשה לקום בבקרים תופעות כמו שילשולים, עצירויות, כאבי בטן, כאבי שרירים, אני גוררת את עצמי ומתפקדת תוך קושי ותוך עייפות תמידית מה שמשפיע מאוד גם על מצב הרוח שמשתנה הרבה. חשוב לי לציין שהתופעות מתחלפות, הולכות ובאות כבר 8 שנים. עשיתי הרבה בדיקות במשך השנים. הכל תקין מלבד הימצאותו של וירוס פפילומה בצוואר הרחם. האם יתכן שמקור התופעות בפיברומיאלגיה? אני די מיואשת.אודה לתשובה

13/07/2010 | 11:26 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, את מתארת תופעות שיכולות להתאים למספר תסמונות פונקציונאליות כמו תסמונת המעי הרגיז, עייפות כרונית, נטייה לדיכאון ופיברומיאלגיה. אני מבינה שעשית מספר בדיקות שנמצאו תקינות, מה שמחזק ההשערה הפונקציונאלית. לגבי הפיברומיאלגיה, כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ויוכל להציע לך טיפול בהתאם. במקביל, כדאי לשקול גם הערכה של פסיכיאטר לגבי המצב רח הדיכאוני, שיוכל גם להציע טיפול, תרופתי או לא. אני גם ממליצה לך להתחיל בפעילות גופנית מתונה וסדירה, דבר שמסייע להפחתת עייפות וכאבים. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה