הקלה על כאבים.

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/07/2010 | 12:00 | מאת: RAG

שלום וברכה. לפני כמה חודשים הרופא משפחה אמר לי שיש לי כנראה CSF או פיברומיאלגיה. אין לי אבחנה ברורה עדיין. אני סובלת מכאבים רבים בפרקים ובשרירים, עייפות נוראית והפרעות בשינה. בזמנו הרופא משפחה אמר לי לקחת "מגה-גלופלקס" ושהפתרון השני הוא אלטרול. השאלה היא האם מגה-גלופלקס יכול לשפר באמת כאבים במקרה כזה? מבחינה מדעית כל העניין הזה של מגה-גלופלקס לא הוכח, אם כי שמעתי מראומטולוג שלמרות זאת כנראה שכן יש שיפור בכאבים אצל הרבה אנשים(זאת היתה אמירה כללית בקשר לכלל המחלות המפרקיות). מה דעתך? האם באמת זה יכול לשפר כאבים? מה כן יכול להקל על כאבים חזקים במקרה של פיברומיאלגיה? תודה רבה. RAG.

08/07/2010 | 22:16 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום RAG, מגגלופלקס הינו תוסף תזונה שיכול לסייע לכאבי מפרקים במקרה של אוסטאוארטריטיס. מחלה זו הינה תהליך שחיקתי של הסחוס במפרקים שונים, הגורם להרס המפרק, לכאבים ולמגבלה בתנועה. במחלה זו, מגגלופלקס נבדק מחקרית והדגים שיפור מסויים בכאבים ותפקוד, בעיקר בברכיים. מגגלופלקס אינה תרופה לפיברומיאלגיה , אלא אם כן יש גם עדות לאוסטאוארטריטיס (מחלה קיימת בדרך כלל באנשים מבוגרים יחסית). טיפול לפיברומיאלגיה כולל תרופות (אלטרולט, ליריקה, סימבלטה ..ועוד) וכן טיפולים לא תרופתיים ובעיקר פעילות גופנית סדירה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה