ההבדל בין תסמיני פיברומיאלגיה וטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/07/2010 | 20:36 | מאת: שירה

שלום, קראתי על שתי המחלות והתסמינים ממש זהים. מה ההבדל בכל זאת בתחושה בין השתיים (לא בתוצאות הבדיקות - שהרי פיברו' אינה מאובחנת בבדיקות). תודה

05/07/2010 | 15:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שירה, יש הבדל משמעותי בין 2 המחלות. תרשת נפוצה הינה מחלה שגורמת לנזק נורולוגי בילתי הפיך , וניתן לאבחן בבדיקה פיזיקאלית ( ממצאים נורולוגים ממוקמים) וכן בבדיקות הדמייה של המח בעיקר וכן בבדיקות הבודקות הולכה עיצבית. בפיברומיאלגיה , אין שום ממצא נורולוגי בבדיקה, אין שום ממצא חריג בהדמייה ואין שום נזק נורולוגי בלתי הפיך. בברכה

06/07/2010 | 07:32 | מאת: שירה

ולא בבדיקות. ושוב תודה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה