פערים קיצוניים ביכולת הפיסית, האם זה אפשרי?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/07/2010 | 12:49 | מאת: נהראל7

אני חולה בפיברו' כמה שנים ואבחנו אותי כמה מומחים. בד"כ אני סובלת מתשישות וכאבים, רגישויות שונות לאור ולרעש וכו'. אולם קורה שלפעמים אני ממש מרגישה טוב ומסוגלת לפעילות של כמה שעות- אפילו אינטנסיבית כמו לצאת לטייל או אפילו לבלות עם חברים עד שעה מאוחרת ולרקוד בדיסקוטק (עם כל הרעש והאורות),אבל רק אם נחתי הרבה לפני ואחרי כן אני כמה ימים משלמת את המחיר בכך שאני מנוטרלת לגמרי ולא קמה מהמיטה. האם פערים כאלה קיצוניים ביכולת, מוכרים לכם ואופייניים למחלה? השאלה לרופאים המומחים וגם לפציינטים- מי שחווה תופעות כאלה. תודה

05/07/2010 | 15:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נהראל, פיברומיאלגיה הינה תסמונת שמתאפיינת בעליות וירידות לתקופות קצרות או ארוכות יותר. רצוי לשמור דווקא על רמת פעילות מתונה אך סדירה (בעיקר פעילות גופנית) על מנת למנוע עליות וירידות מסוג זה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה