מה הבדל בין סימבלטה לבין ליריקה ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/11/2009 | 14:48 | מאת: אהובה

מה הבדל בין סימבלטה לבין ליריקה ?

23/11/2009 | 12:43 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אהובה, כמו שכבר עניתי,סימבלטה וליריקה הינם 2 תרופות שרשומות על ידי ה FDA (סוכנות התרופות האמריקאית) לטיפול בפיברומיאלגיה אך שייכות לקבוצות פרמקולוגיות שונות. לסימבלטה למשל, יש גם אפקט אנטי דיכאוני וזו יכולה להוות בחירה טובה כשמרכיב דיכאוני מלווה את הפיברומיאלגיה. ל2 התרופות יש גם פרופיל של תופעות לוואי שונה, וזה יכול ליהיות שיקול לבחירה של אחת מהם. בברכה

21/10/2013 | 16:24 | מאת: יהודה

מבקש לדעת בנוסף אם הסימבלטה מפריעה אונוגדת לתרופות סכרת כמו אינסוליןו/או לתרופות אחרות כמו מדלל דם וכו'?. האם סימבלטה יכולה לסייע יותר על פני ליריקה שפחות עוזרת ברמה יומית מחולקת של 360 מ"ג( 2 ביום). האם כדאי לנסות ובכמה מ"ג ליום עדיף לעומת הכמות היומית הנ"ל בליריקה. האם רופא הסכרת רשאי לפנות לכללית ולבקש שימוש בתרופת הסימבלטה ? ברור לי מראש שלשתי התרופות יש פרופילתופעות לוואי שונה או אחר. תודה מראש .

מנהל פורום פיברומיאלגיה