הגורמים לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/10/2009 | 16:46 | מאת: קרן

שלום, רציתי לדעת מהם הגורמים לפיברומיאלגיה ?

01/11/2009 | 22:45 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום קרן, הגורמים לפיברומיאלגיה אינם ברורים באופן וודאי אך ידוע כי שילוב של מספר גורמים אחראים להתפתחות הסימפטומים של פיברומיאלגיה: גורמיים גנטיים, הפרעות בעיבוד והעברת מסרים של כאב מהשרירים למח, הפרעת שינה, וחוסר פעילות סבירה של השרירים. בנוסף, קיים קשר בין פיברומיאלגיה ומצבים של סטרס נפשי ופיזי, מצב דיכאוני ומחלות פונקציונליות אחרות(למשל מעי רגיז ). מחקרים רבים מושקעים בהבנת המנגנונים האחראים למחלה על מנת להציע טיפולים חדשים. בברכה

27/11/2010 | 23:58 | מאת: ריבה

קיימת סבירות גבוהה שאחת הסיבות זה מחסור הויטמין D 3 ,HERTU תיקראו על בגוגל

מנהל פורום פיברומיאלגיה