שינוי קיצוני במצבי רוח אצל אמי חולת פיברומלאגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/05/2014 | 14:59 | מאת: אלין

שלום רב, אמי אובחנה לפני כ- 5 שנים כחולת פברומלאגיה. כמדומני היא מטופלת בכדור שנקרא לירקה ונשלחה לטיפולי הידותרפיה שמאוד עזרו בהקלת הכאבים. לאחרונה אני חשה כי חל שינוי מאוד משמעותי מבחינת מצבי הרוח. זה מתבטא בעצבנות יתר, דיבור לא ברור (קופצת מנושא לנושא, נשאלת על X עונה על Y )ביקורתיות כלפי כל הסובבים אותה. האם זה מצב מוכר ושכיח בשל המחלה. האם נדרש לערב פסיכאטר ? ישנם אולי קבוצות תמיכה באזור השרון? אודה לתשובתכם .

25/05/2014 | 12:37 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אלין, את לא מציינת את גילה של אימך.. בכל מקרה, ידוע בפיברומיאלגיה על הפרעות בריכוז וזיכרון ושינויי מצבי רוח. אבל אם היא דווקא שקטה מבחינת פיברומיאלגיה ומרגישה יותר טוב עם הטיפול שקיבלה, חשוב לעשות הערכה מדוייקת . רצוי הערכה של פסיכו-גריאטר (אם מדובר באישה מבוגרת) או פסיכיאטר/נורולוג אם היא צעירה יחסית. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה