תשובות מהרמטולוג..בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

18/05/2014 | 02:24 | מאת: נאור זנדברג

היי ותודה על העזרה. הרופא ציין במכתב השחרור את הבעיה שאני סובל ממנה אך כמו כן שלח אותי בחזרה לבדיקת CPK לאחר שהיא יצאה מוגברת..בבדיקה הוא ציין שאין חולשת שרירים ואין קליניקה של מחלה אוטואימנית..הוא ציין ש"אף שאופי הכאב הוא פיברומיאלגי צריך לעשות בירור לפני זה ושלח אותי למגון בדיקות דם ובנוסף כמובן שוב פעם לCPK שהפעם הוא ציין שאם ה CPK יצא גבוה פי 2 מהתקין יש לבצע EMG..הוא הביא לי טראמדקרס או זאלדיאר לכאבים וציין שעלי להיות פחות תלוי בטיפול תרופתי אלא על ספורט,שחיה והידרותרפיה..כשחיפשתי על מחלת הפיברומיאלגיה נדהמתי- היתי בטוח שמדובר בבעיה שאני סובל ממנה-כל התסמינים פשוט, לא מאמין איך לא חיפשתי קודם וסבלתי עד עכשיו..אך לא הבנתי מהמשך טיפולו של הרופא מה הוא הסיק? חשוב לי לציין שמעבר למה שהוא כתב, הרופא ציין בפניי שהוא לא רואה בעיה רצינית ושאין לי מה לדאוג..אשמח לדעת אם תוכלי לכוון אותי לקו חשיבתו של הרופא ובנוסף לכך לדעת האם התרופות והמלצת טיפול ע"י ספורט,שחיה והידרו נועדו עמ"נ לסייע לפיברו או רק בגלל שהתלוננתי על כאבים? חשוב לי לציין שנטלתי מגון רחב של תרופות שלא עזרו..כמו כן עלי לציין שמהלך הבדיקה חשתי לא בנוח כי שהתלוננתי על כך שאינני מצליח לדחוף לכיווני את הרופא עם היד ושכואב לי שאני מתכופף עד לרצפה בגב תחתון ובידיים הרופא התעלם דבר שקצת העליב אותי..תודה רבה על זמנך

18/05/2014 | 02:33 | מאת: נאור זנדברג

אני סובל מזה בכל מלוא המובן, כאב נפשי ופיזי, ריחוק וחוסר סובלנות החל מהוריי ועד לחברים ולחברה..אני נואש,קשה לי אבל אני בן אדם שמשתדל מאוד להרים את עצמו-החיים ארוכים מדי בשביל לחיות בסבל והחוסר ודאות,ידיעה מה קורה איתי גורם לי למצב של יאוש והתשה

25/05/2014 | 10:16 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נאור, ניראה שדווקה קיבלת התיחסות ויעוץ מאד יפה מהראומטולוג. ניראה לפי התלונות שלך והממצאים והמסקנות של הראומטולוג שאתה סובל מפיברומיאלגיה. בכל זאת, הממצא של CPK גבוה הציק לראומטולוג ובצדק וביקש לחזור על הבדיקה ולעקוב. כעת, אתה צריך להתמקד בטיפול בפיברומיאלגיה על מנת לחזור לתפקוד מלא ככל האפשר. הטיפול בהידרוטרפיה ופעילות גופנית סדירה הם הטיפולים הטובים ביותר למצבך. במידת הצורך, יש להוסיף טיפול תרופתי , אפשר בסימבלטה אם יש מרכיב משמעותי של דיכאון, או טיפול בליריקה לשפר כאבים והפרעת שינה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה