כאבי גב חזקים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/04/2014 | 22:07 | מאת: אחד

שלום. אני בן 22. לפני שנה אובחנתי ע"י ראומטולוג שיש לי פיברומיאלגיה. כבר 10 חודשים בערך אני שותה אלטרולט.. אני כבר ב-60 מ"ג. לפני 3 חודשים התחילו לי כאבי גב חזקים.. מיום ליום הכאבים יותר חזקים. במיוחד בגב התחתון. אני כבר 3 חודשים לא עובד. קשה לי לתפקד ביום יום. בקושי מצליח לישון בגלל הכאבים.. ואני תמיד עייף .. הרופא אמר לי שאני אמשיך לשתות את האלטרולט 60 מ"ג. אבל כשיש כאבים אשתה עוד כדור נגד כאבים.. קיבלתי לפחות 5 כדורים שונים אבל שום דבר לא עוזר. מה עוד אני יכול לעשות? בבקשה אשמח לעזרה !! תודה רבה

11/05/2014 | 11:23 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, הדבר הראשון הוא לדעתי לאשר בוודאות את האבחנה של פיברומיאלגיה. האם סבלת מכאבי גב בעבר? כאבי צוואר? חשוב בגיל שלך לשלול מחלה דלקתית מפרקית שמערבת את עמוד השידרה ויכולה לעשות כאבים קשים בלילה. כמו כן, גם אם יש פיברומיאלגיה , צריך לבדוק אם יש עוד סיבה לכאבי גב הקשים . דבר נוסף הוא שבדרך כלל בפיברומיאלגיה, אין צורך לעלות מינון עד של אלטרולט עד ל 60 מג . אם אין שיפור , יש לעבור או להוסיף טיפול אחר, כגון ליריקה. דבר שלישי, בנוסף לטיפול התרופתי, יש לשלב טיפול בהידרוטרפיה שיכול מאד לשפר כאבי גב, וכן להקפיד על פעילות גופנית. בברכה

17/05/2014 | 09:37 | מאת: אחד

שלום. תודה רבה על התגובה.. לא סבלתי מכאבי צוואר או גב. בבדיקות שעשיתי הכל יצא תקין חוץ מחוסר ויטמין D.. אני עדיין שותה טיפות. הבדיקות עשיתי - צילום צוואר וגב, מיפוי עצמות, EMG ידיים ורגליים ובדיקות דם. את כל הבדיקות האלה עשיתי לפני שנה, מתי שהתחילו לי הכאבים. כמו שאמרתי אני שותה אלטרולט 60 מ"ג וכשיש כאבים אני שותה גם טרמדקס 100. זה לא עוזר הרבה.. עדיין יש כאבים... לפעמים אני שותה 2 כדורים של טרמדקס ויש שיפור טוב אבל זה מרדים אותי.. :(. לגבי הידרוטרפיה אני אשאל את רופא המשפחה וגם את הראומטולוג. אני אחזור לעשות פעילות גופנית לאט לאט כל ערב. תודה רבה

מנהל פורום פיברומיאלגיה