האים הפיברומיאלגיה גורמת להשמנת ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/03/2010 | 22:05 | מאת: ח

אני נמצאתי חולה במחלה הנ"ל ועשיתי דיאטה מסוימת ורזיתי כ 15 ק"ג לאחר מכן גילו שיש לי את הפיברו ומאז אני לא מצליחה שוב להמשיך לרזות האים יש קשר ?

15/03/2010 | 14:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ח, אין קשר ישיר סיבתי בין פיברומיאלגיה להשמנת יתר אך 2 המצבים יכולים ליהיות קשורים באופן לא ישיר. למשל, מצב של כאבים מפושטים וחוסר פעילות גופנית כפי שרואים בפיברומיאלגיה יכול לפגוע ביכולת לרדת במשקל. גם המצב הרוח הירוד שיכול להופיע בעיקבות פיברומיאלגיה מונע לעיתים תכופות להקפיד על דיאטה דלת קלוריות. עוד לציין שעלייה במשקל יכולה להופיע כתופעת לוואי לא שכיחה של טיפולים תרופתיים לפיברומיאלגיה כגון אלטרולט וליריקה. לגביך, אני ממליצה להקפיד על פעילות גופנית סדירה ודיאטה מאוזנת . בהצלחה! בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה