התרופה ליריקה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/03/2010 | 15:12 | מאת: ערן

שלום דוקטור, אמי חולה בפיברומיאלגיה והיא מטופלת בסימבלטה, בפגישה האחרונה עם הרופא שלה הוא המליץ לה לנסות לעבור לליריקה היות והסימבלטה לא כל כך עוזרת לה , מה היתרונות של נטילת התרופה ליריקה?

09/03/2010 | 12:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ערן, סימבלטה וליריקה שייכות ל2 משפחות תרופות שונות לחלוטין . לכן במידה ותרופה אחת לא גרמה לשיפור במצב החולה, לאחר שנוסתה לפחות 3 חודשים במינון טוב, יש היגיון לנסות תרופה שנייה. ליריקה הינה תרופה רשומה לטיפול בפיברומיאלגיה וכדאי לנסות אותה. כמובן , יש להקפיד על שאר מרכיבים הטיפול ובעיקר פעילות גופנית. בברכה

28/01/2012 | 00:10 | מאת: טליה בל

שלום לד"ר ואלרי אלוש. אני סובלת כשנתיים מפיברומיאלגיה שאובחנה לי מספר חודשים לאחר תאונת דרכים. ניסינו אצלי סימבלתה, והתופעות היו בלתי נסבלות כמו כן, עד היום אני מטופלת בליריקה ??450 מ"ג ביום, מטושטשת ולא צלולה, הכאב קצת מרפה אך ישנו עדיין בעוצמה. כיון שאלו כדורים רק כנגד כאבים, האם יש טעם בלקיחתם? ממה הן מורכבות? והאם הן פוגעות עם הזמן בפעילות המוח? תודה טליה

מנהל פורום פיברומיאלגיה