פיברומיאלגיה לילדים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/02/2014 | 10:17 | מאת: אסנת

שלום רב, בתי, בת 13.5 אובחנה בשנה האחרונה כבעלת בעיית קשב וריכוז. בערך באותו הזמן חשה עייפות גדולה והסתבר, בדיעבד, שחלתה במחלת הנשיקה. הכדורים השונים לקשב אינם משפיעים עליה והיא סובלת מכאבים שונים- בטן,ראש, רגלים ועורף ( מטופלת בפיזיותרפיה) לאחרונה הועלתה האפשרות, עי הרופאה המלווה את הקשב, שהיא סובלת מפיברומיאלגיה. להבנתי זו מחלה ששכיחה בגילאים מבוגרים. האם יש אפשרות שאכן זה פיברומיאלגיה? יש רופא שמתמחה במחלה הזו עבור ילדים? מודה מראש על תגובתך

13/02/2014 | 12:19 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אוסנת, בהחלט ילדים יכולים לסבול מפיברומיאלגיה.. כדאי להיבדק אצל ראומטולוג ילדים (למיטב ידיעתי, אין משהו ספציפי לנושא של פיברומיאלגיה) אבל חשוב לשלול סיבות אחרות לכאבים ולקבל חוות דעת מקצועית. הטיפול בפיברומיאלגיה בילדים הוא בעיקר טיפול לא תרופתי. תעודדי אותה בעיקר לבצע פעילות גופנית מתונה על בסיס יומי . בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה