ד"ר ואלרי היקרה ושאר הרופאים הממליצים על פעילות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/01/2014 | 15:27 | מאת: חולה מאוד מאוד

גופנית. מי כמוך צריך לדעת כמה כואבת כל תנועה, הרי בוקר שלי הוא לא כשלך, שלי מתחיל במאבק כבר בקימה מהמיטה, להקים את כל האיברים הכואבים, לעבור את השעות הארוכות והמייסרות של יום עבודה עם תנועות כל כך מובנות לך מעצמן וכל כך כואבות לנו החולים, ואולי בסוף היום גם צריך לקפוץ לסופר וחס וחלילה להרים שקית עם כמה מצרכים..... אז בבקשה מכם הרופאים הנכבדים תפסיקו לומר את המשפט המטופש הזה על הפעילות הגופנית לחולי הפיבו- זה מאוד מאוד מאוד מעצבן מדכא ובעיני גם לא מקצועי.

26/01/2014 | 15:09 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

אכן מאד מאד כואבת כל תנועה וזאת הסיבה שצריך לטפל על מנת לשפר את היכולת התפקודית. ובגלל שכל כך כואב כל תנועה, יש להתחיל בהדרגה , בכמות מאד קטנה, בזמן קצר , אבל יום יום. כלומר, 5 דקות של הליכה בקצב לא מהיר, כל יום, ולעלות בהדרגה את המינון. ברור שיש לשלב גם טיפול תרופתי להקלה על כאבים וכן טיפול בהידרוטרפיה על מנת לשפר את היכולת התפקודית. הרבה בריאות.

מנהל פורום פיברומיאלגיה