ליריקה וסימבלטה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/01/2014 | 17:31 | מאת: רוית

שלום דר אני סובלת במשך 14 שנים מגב. אני רק בת 40. כבר עברתי שלושה ניוחי גב ואין ספור טיפולים למיניהם. הכאב כרוני נשאר. אובחנתי על ידי רופאת כאב שהיא נוירוכירורגית ונוירוכיכרוג נוסף כ failes back. הומלץ לי כדבר אחרון לנסות ליריקה. אני לוקחת סימבלטה שמונה שנים אין השפעה על הכאב. רופאת הכאב המליצה להמשיך ולהוסיף ליריקה. במכבי טוענים שאין לקחת את שניהם יחד ולא מוכנים לאשר. האם זה נכון? האם להילחם על כך? אין לי עוד מה לעשות חוץ למנסות. אני סובלת מאוד מאוד.

14/01/2014 | 21:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רוית, ליריקה וסימבלטה ה שתי תרופות השייכות לשתי משפחות שונות עם מנגנון פעולה שונה, ואין בעייה לקחת אותם ביחד על מנת להפחית כאב ממקור נורופתי. בלי קשר לשאלת הטיפול , מעניין לדעת מה הסיבה המקורית לכאבי גב שלך בגיל כה צעיר...? היתה אבחנה חד משמעית שהצדיקה ניתוח גב?.. נבדקת על ידי ראומטולוג? בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה