גמילה מסימבלטה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/01/2014 | 09:46 | מאת: עירית

שלום, אני נוטלת סימבלטה 60 מ"ג שנה ושלושה חודשים על רקע כאבי שירירים כרוניים בגב עליון. הסימבלטה מאוד עוזרת לי. הבעיה שמאז שאני נוטלת את התרופה אני סובלת מעצירות כרונית שמאוד מורידה לי את איכות החיים. ניסיתי להפסיק כבר פעמיים , אבל כשחולף יום וחצי מנטילת הכדור האחרון אני מתחילה לחוש בכאבים ( כמו דקירות) בזרועות ובגב. כשאנסה להפסיק פעם הבאה מה יכול לעזור לי בהפחתת התסמינים.

12/01/2014 | 21:18 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום עירית קודם כל, אם הסימבלטה מאד עוזרת לך, כדאי לשקול להמשיך אותה ולקחת במקביל טיפול שמסייע להסדרת פעילות המעיים.. אם בכל זאת ברצונך להפסיק את התרופה, כדאי לנסות להוריד את המינון בהדרגה ממש, לרדת ל 30 מג ליום ובהמשך 30 מג יום כן יום לא ואז להפסיק. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה