הצילו, פיברומיאלגיה!!!

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/11/2013 | 12:27 | מאת: חנה

שלום רב, אני מאובחנת כבר מספר שנים כלוקה בפיברומיאלגיה.טופלתי בעבר בסימבלתה ובאלטרולט אך ללא הטבה, וכיום כבר תקופה ארוכה אני מטופלת בליריקה. לאחרונה אני חשה אפילו החמרה במצבי, וכאשר אני מעלה את המינון אני חשה חולשה בגפיים (בעיקר ברגליים) חוסר ריכוז ותשישות מוגברת. הצילו, הכאבים פשוט בלתי נסבלים!!! אנא עזרתכם בדחיפות. תודה, חנה

22/11/2013 | 12:35 | מאת: חנה

חשוב לציין שבנוסף לפיברומיאלגיה אני לוקה גם בנוירופתיה פריפרית (יותר סנסורית).הסבל הוא רב מנשוא ואיכות החיים שלי ירדה לאפס. אנא, עזרו לי למצוא פיתרון. תודה!

26/11/2013 | 00:50 | מאת: אורחת

בעת חילופי עונות ובחורף כשקר, חולי פיברומיאלגיה סובלים יותר. ההתקררות לעתים קרובות לא מתבטא בשיעול או עיטושים אלא בכאבי שרירים מוגברים. ממליצה על קישואים מבושלים, על ויטמין סי ומה שעוזר לחזק את המערכת החיסונית בחורף.

07/12/2013 | 22:33 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום חנה, לגבי הנורופתיה, אם יש התגברות של הכאבים למרות הליריקה , ניתן לנסות תרופות נוספות מיוחדות לכאב נורופתי ( למרות שלאו דווקא יעזרו לכאבים של פיברומיאלגיה) חשוב לנסות להבין אם יש החמרה בנורופתיה בלבד או בפיברומיאלגיה כולה. בנוסף, ניתן להוסיף טיפול בהידרוטרפיה שיסייע להפחתת כאבים ולשיפור התפקוד, וכן להקפיד על פעילות גופנית מינימאלית. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה