פיברומיאלגיה והריון.

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/11/2013 | 21:16 | מאת: תמר

שלום רב! אני בת 38 נשואה+4 , אובחנתי מזה כשנה + כסובלת מפיברומיאלגיה ע"י ראומטולוג. כאשר שאלתי אותו כיצד ישפיע עלי הריון נוסף בצל המחלה, אמר שקודם כל כדאי שאדאג לעצמי. הוא המליץ לי לקחת אלטרולט וציפרלקס, יש לציין כי לא לקחתי את התרופות מחשש כיצד הם ישפיעו עלי. ידוע לי כי לא מומלץ ליטול תרופות אלו בזמן הריון. כרגע בשל גילי, ידוע לי כי אם אני מעוניינת בהריון נוסף אני צריכה "להזדרז", עוד אציין כי ההריונות אותם עברתי היו די קשים מבחינת תסמיני ההריון, בחילות והקאות, שליוו אותי לאורך כל 9 חודשי ההריון, וכל ילדי נולדו בניתוחים קיסריים. האם זה אכן לא מומלץ לנשים עם פיברומיאלגיה להיכנס להריון, ואם כן יש אפשרות ,מה עלי לצפות? וכיצד מתמודדים עם הכאבים בזמן הריון? השעון מתקתק. תודה מראש על תשובתך.תמר.

17/11/2013 | 21:12 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום תמר כעיקרון, אין שום מניעה רפואית לנשים הסובלות מפיברומיאלגיה מלהיכנס להריון. ההריון לא מסכן את האישה, והפיברומיאלגיה אינה מסכנת את העובר. אבל ברור שכאבי גב ורגליים למשל יכולים להחמיר במהלך ההריון בשל הכובד והקושי בתנועה. גם עייפות של פיברומיאלגיה יכולה להחמיר יחד עם העייפות הטבעית של ההריון... חשוב להגיע להריון במצב טוב ככל האפשר, כלומר, במשקל תקין, עם הרגלים של ביצוע פעילות גופנית מתונה וסדירה, וכו' במהלך ההריון, אם יש כאבים, ניתן להשתמש בתרופות פשוטות כגון אקמול , וכן לעשות טיפול בהידרוטרפיה, וכמובן, להקפיד על פעילות גופנית מינימאלית באישור הרופא המטפל. בהצלחה!

מנהל פורום פיברומיאלגיה