פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

18/02/2010 | 20:23 | מאת: רעות

ד"ר ולארי אלוש שלום רב, קצת רקע על עצמי.... אני גדלתי בבית מאד קשה, אלימות פיזית מצד אימי ללא הפסק... במשך כל ילדותי אני זוכרת את עצמי ילדה עייפה, חלשה, סובלת סחרחורות וכו'. במשך שנים אני תשושה..ומתעוררת בבוקר כאילו לא ישנתי כלל, לפני כשנה החלפתי רופא משפחה... הוא שלח אותי לבדיקות לאור תלונותיי הבלתי פוסקות... מתברר שאני סובלת מאשימוטו... ואובחנתי ע"י ראומטולוג כחולת פיברומיאלגיה. יש לציין כי כל הגוף כואב לי מאד.. ואף סובלת מבעיות בזכרון.מאד קשה לי להמשיך לעבוד... מה אוכל לעשות?

23/02/2010 | 09:28 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

רעות שלום, קודם כל, 2 האבחנות של תת-פעילות של בלוטת התריס ופיברומיאלגיה אפשריות בו זמנית, ואחד לא שולל את השני. לגבי בעיית בלוטת התריס, הטיפול פשוט ומבוסס על כדור של תחליף הורמונלי. אין ספק שכשתפקוד בלוטת התריס יהיה מאוזן , תרגישי הרבה יותר טוב. לגבי הפיברומיאלגיה, את צריכה להתחיל לבצע פעילות גופנית מתונה, בהדרגה, כל יום על מנת לנסות לחזור לרמה תפקודית מסויימת. כדאי גם לשלב טיפול בהידרוטרפיה. בנוסף, ניראה לי שגם תוכלי להנות מטיפול פסיכוטרפויטי על מנת להתגבר ולהתמודד עם מה שעבר עליך וממשיך להציק לך. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה