פיברומיאליה וHRT

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/10/2013 | 14:53 | מאת: שוש

אני בת 64. לאחרונה אובחנתי עם חשד לפיברומיאלגיה לאחר כ-10 שנים של כאבים.אני לוקחת HRT (אסטרוגן ופרוגסטרון) כבר למעלה מ15 שנה ורופאת הנשים חושבת שכדאי לי להפסיק למרות גלי החום התכופים שעדין יש לי כל פעם כשאני מנסה להפסיק. האם הפסקת ההורמונים תגרום גם להתגברות הכאבים שיש לי? שאלה נוספת - האם אאאורה (נצנונים בעינים) שאחריה מופיע כאב ראש גם היא מיוחסת לפיברומיאלגיה? תודה

04/11/2013 | 13:31 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שוש, הפסקת ה HRT יכול לגרום בהחמרת סימפטומים הקשורים למנאופוזה (הפסקת המחזור) ובדרך זו, לגרום להחמרה בהרגשה הכללית והחמרה בסימפטומים שונים של פיברומיאלגיה, עד שהגוף מסתגל מחדש למצב ללא הורמונים. כאבי ראש עם אאורה הם בדרך כלל מיגרינ, לאוו דווקא קשורים לפיברומיאלגיה בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה