פיברו ועבודה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/10/2013 | 14:28 | מאת: נונו

שלום לך , אובחנתי במחלה בפברואר שעבר, המחלה נהיית קשה יותר עם הזמן. הכאבים מתגברים ..אני מנסה עכשיו דיקור סיני ונוטלת טרמדקס וסימבלטה ...אני עובדת כמורה ואני מאד מאד מתקשה....אני עומדת בכיתה ובקושי מצליחה להעביר שיעור. הכאבים ברגלים וידיים עושים את העבודה שלי כקשה יותר. המנהל לא יודע שיש לי מחלה זו ואני לא יודעת אם לספר לו או לא..אני לא יודעת מה הן הזכויות שלי...האם נתקלת בעובדים שחלו במחלה? מה עשו ואיך ניהלו חייהן? איך אפשר להמשיך כך?

28/10/2013 | 12:11 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, קודם כל , יש לטפל בפיברומיאלגיה באופן אופטימאלי על מנת להפחית כאבים וסימפטומים אחרים, ועל מנת לתפקד יותר טוב.יש לשלב טיפול תרופתיולא תרופתי עם פעילות גופנית סדירה והידרוטרפיה. במקביל, בקשר לעבודה, יש לפנות לרופא תעסוקתי בקופת חולים עם מכתב מהראומטולוג המטפל שמגדיר את מחלתך והפגיעה התפקודית כתוצאה מכך.הרופא התעסוקתי יוכל להחליט ולהמליץ בהתאם לממצאים להקלות בעבודה או קיצור יום עבודה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה