פולימיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

27/09/2013 | 00:33 | מאת: נעמה

אני מבקשת לשאול האם יש קשר בין פולימיאלגיה לסרטן ? יש לי פולימיאלגיה ראומטיקה מספר חודשים ואני עם קורטיזון ( כרגע 15 מ"ג) , זה עובר ? כמה זמן ? מה ניתן לעשות בנוסף לקורטיזון ? יש טיפולים אלטרנטיביים מתאימים ? תודה נעמה

29/09/2013 | 13:32 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נעמה, את שואלת על פולימיאלגיה ראומטיקה ( ולא פיברומיאלגיה כנושא הפורום) . פולימיאלגיה ראומטיקה הינה מחלה שמגיבה מייד (תוך יום-יומיים ) ומצויין לקורטיזון, ואינה צריכה טיפול נוסף, וניתן אחרי כמה חודשים להפחית בהדרגה את המינון. אם זה לא המקרה,ואת עדיין סובלת מכאבים, אז יש שתי אפשרויות: או שהאבחנה אינה נכונה, ויש לחפש אבחנה אחרת או שיש בנוסף מחלה אחרת, יתכן מחלה ממארת שמקשה על הטיפול. כדאי לך להיבדק אצל ראומטולוג מומחה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה