כאבים בשכמות ועוד..

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/08/2013 | 15:32 | מאת: ירדנה

שלום אני סובלת כעשרה חודשים (אולי יותר), מכאבים חזקים במספר אזורים בגוף- איזור השכמות והעורף שם הכאב הוא בלתי נסבל, גב תחתון ולפעמים גם באמצע הגב,ידיים חלק עליון ומפרקים של כף היד, רגליים מאיזור הברך ומטה. הכאבים הם כל הזמן פעם יותר ופעם פחות אבל הם לא מפסיקים לחלוטין. בנוסף אני עייפה המון, לפעמים הרגשה של חום ( למרות שאין) וחולשה. בידיים לעיתים הרגשה של עקצוצים. רופא המשפחה הפנה אותי לאורתופד, עשיתי רנטגן ובדיקות דם והיה תקין, פיזיותרפיה שלא עזרה. מהן האפשרויות? ולמי עליי לפנות? האם ייתכן שזה פיברומיאליגה? אודה לתשובה.

02/09/2013 | 12:03 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ירדנה, יתכן בהחלט שמה שאת מתארת הינו פיברומיאלגיה. סוג ומכלול הכאבים, העייפות, העיקצוצים.. יש להיבדק אצל ראומטולוג שמבין בפיברומיאלגיה על מנת לקבוע אבחנה מדוייקת. בנתיים, אם עשית מספר בדיקות שהן תקינות, אני ממליצה לך להתחיל בפעילות גופנית מתונה סדירה והדרגתית , דבר שישפר גם את הכאבים וגם את העייפות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה