פיברומיאלגיה וחיסון לפוליו

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/08/2013 | 00:49 | מאת: סיון

שלום, אחותי חולה בפיברומיאלגיה ונמצאת כרגע בשליש הראשון של הריון. אני מתלבטת האם לחסן את ילדיי (בן שלוש וחצי ובן שנה) בחיסון החי-מוחלש היות והם נמצאים איתה הרבה. אם אחסן אותם, האם הדבר עלול להוות סיכון עבורה? כמו כן, אחותי עובדת עם ילדים ונחשפת מדי יום למספר רב של ילדים. האם יש בכך סיכון עבורה? תודה רבה.

21/08/2013 | 12:10 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

לגבי הפיברומיאלגיה, אין שום בעייה לחיסון פוליו מאחר ולא מדובר במחלה שפוגעת במערכת החיסון. לגבי ההריון, יש להתיעץ עם הרופא נשים המטפל. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה