כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

15/07/2013 | 12:40 | מאת: גלית

בת26 אמא ל2 עובדת כנציגת שרות לקוחות מזה כשנה חשה כאבים חזקים בגב בדיקת נוירולוג אורטופד תקינה ראומטולוג חושד שמדובר בפיברומיאלגיה חשוב לציין כי ישנם קפיצות שרירים מעיקות וכאבים חזקים מאוד בגב. לאחרונה ישנה גם תופעת גרד בכל הגוף. אני מאוד חוששת לא מראה לי שמדובר בפיברו מה הוד ניתן לבדוק? אגב ct עמוד שדרה תקין תודה מראש

16/07/2013 | 08:17 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלית, כאבי גב כרונים אצל בחורה צעירה דורש בירור בהתאם. יש לבדוק איזה סוג של כאבי גב מדובר. כאבים בלילה? בבוקר? כאבי צוואר? תלונות נוספות? מחלת עור? וכו' עם תשובות לשאלות אלה וכן בבדיקה, יש לבדוק אם מדובר במחלה דלקתית שיכולה לערב את הגב או שיתכן מדובר בפיברומיאלגיה. בדיקה אצל ראומטולוג מומחה תוכל להחליט אם יש צורך בירור נוסף, ובדרכי טיפול. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה