פעילות כשיש כאבים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/02/2010 | 15:28 | מאת: ציפיה

החל אצלי פתאום כאב ברגל השמאלית בצד שמאל של הברך בזמן הליכה. זה קורה מדי פעם, וביחוד באמצע ההליכה (לא בהתחלה). ידוע לי שהליכה טובה לפיברו, אך השאלה במקרה שההליכה גורמת לכאב, אם גם אז רצוי ללכת. ובפרט שיתכן שהכאב בברך לא מפיברו, אלא מבעיה אחרת (לא שיש לי בעיה אחרת ידועה, אלא סתם העליתי אפשרות), שכשהיא קיימת ההליכה מזיקה.

14/02/2010 | 23:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ציפיה, לא ברור לי אם אובחנת כבר כסובלת מפיברומיאלגיה. בכל אופן, אם מדובר בפיברומיאלגיה, ואין בעייה אנטומית בברך, רצוי ללכת ואם יש כאבים, ללכת באופן הדרגתי, כל פעם לנסות ללכת קצת יותר זמן על מנת לשפר את היכולת הגופנית וליהיות מסוגל ללכת ללא כאבים. אם יש בעייה בברך עצמו, כגון שחיקה במפרק למשל, ניתן ורצוי ללכת אך אם מופיעים כאבים, כדאי להפסיק ללכת ולתת למפרק לנוח. בברכה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה