שקיעת דם מוחשת כרונית ובעליה (!!!) + פיברומיאלגיה.

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/06/2013 | 11:41 | מאת: S

שלום רב, אני בגיל 52 סובלת המון שנים מפיברומיאלגיה. שקיעת הדם שלי מוחשת כרונית ובעליה !!! תוצאה מאתמול= 64 !!! אציין כי אבי ז'ל הגיע ל- ש.ד. 80 והתעוור (טמפורל ארטריטיס). הראומטולוג לא מתייחס לגובה ש.ד. שלי. אציין כי בתקופה ארוכה בה אכלתי מהצומח - חי בלבד, השקיעה היתה בגדר הנורמה. גם כעת 95% מהזמן אני אוכלת Raw Food ללא גלוטן, לקטוז, ושאר מוצרים מהחי. דואגת. מה הצעתך ? מצ'ב תוצאות ש.ד. מהשנים האחרונות: האם יש קשר לאי קליטה להריון ? בתודה מראש. ESR 1 hour - 31/05/13 - mm/hr = 64 ESR 1 hour - 05/12/12 | mm/hr = 50 ESR 1 hour - 12/08/12 | mm/hr = 50 ESR 1 hour - 04/05/12 | mm/hr = 40 ESR 1 hour - 11/08/10 | mm/hr = 18 ESR 1 hour - 25/04/10 | mm/hr = 34

01/06/2013 | 11:45 | מאת: S

02/06/2013 | 14:54 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, פיברומיאלגיה אינה מעלה שקיעת דם. לעלייה בשקיעת הדם, ישנם סיבות רבות ומגוונות: מחלות דלקתיות של מערכת השלד, מחלות זיהומיות, מחלות ממערכת הדם, מחלות אחרות. לכן , יש צורך בהערכה כוללת של מצבך, סימפטומים שלך, ממצאים אחרים בבדיקה פיזיקאלית וכן תוצאות בדיקות דם נוספות על מנת להעריך למה יש עלייה בשיקעת דם .אין בדרך כלל קשר בין אוכל לשקיעת דם. לכן, יש לפנות לרופא המשפחה שלך ולבצע בדיקות בסיסיות לחיפוש סיבה לממצא זה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה