הפסקת האלטרולט

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/02/2010 | 09:24 | מאת: שמשון

אני משתמש באלטרולט לשינה. היו מקרים ששכחתי לקחת את התרופה, וראיתי שישנתי טוב גם בלעדיה. בעקבות זה לקחתי רק חצי כדור, וישנתי טוב, אך בלילה השלישי התעוררתי מוקדם, ואינני יודע אם זה מחמת ההפחתה. האם ניתן לנסות להפסיק את האלטרולט? האם האלטרולט עוזר גם למניעת כאבים או רק לשינה? האם עלול להיות מהאלטרולט נזק לטווח ארוך? (שמעתי שתרופות פסיכאטריות מעלות את הסיכון לאלצהיימר). כי אם כן, במידה ואוכל לישון בלי האלטרולט, אפילו אם הוא עוזר גם למניעת כאבים, אולי שוה לי לסבול את הכאבים ולא לקחת סיכונים עתידיים. תודה לך.

14/02/2010 | 23:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שמשון אלטרולט הינה תרופה טובה גם להפרעת שינה וגם לשיפור כאבים. יש לה תופעות לוואי פוטנציאליות כמו בחילות, רדימות יתר או מעט בלבול אך היא איננה גורמת לנזק לטווח ארוך. היא לא שייכת למשפחת התרופות ל"שינה" כמו הבנזודיאזפינים ולכן אינה גורמת להתמכרות. בברכה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה