פיברומיאלגיה ופלפיטציות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/05/2013 | 11:42 | מאת: פרידה שטראוס

סובלת מפיברו שנים לא מעטות. לאחרונה סובלת מפעימות לב מוגברות שאובחנו כפלפיטציות מטופלת בדרלין השהיה 160 מג וסרנדה 50 מג. הפעימות אינן מפסיקות לרגע וקיימות כל הזמן. האם זה גם קשור לפיברו? הפעימות גורמות לסבל רב. תודה

19/05/2013 | 18:34 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום פרידה, יתכן בעייה של דפיקות לב הקשורה לפיברומיאלגיה, אך רצוי לעשות אבחנה מדוייקת של סוג מדוייק של דפיקות לב. כדאי להתיעץ עם קרדיולוג, לבצע הולטר על מנת לוודא שמדובר בפעימות לב סדירות אך מואצות (שיכול להיות קשור לפיברומיאלגיה) או בהפרעת קצב אחרת שדורשת התיחסות בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה