מתח ולחץ תמידי בזרועות ובכתפיים, המלווים בכאבים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/05/2013 | 09:45 | מאת: ליאור

שלום , כבר 3 וחצי שנים שאני חש לחץ ומתח תמידי (בשרירים)בכתף ולאורך כל היד עד למרפק(יד אחורית , קידמית וכל הזרוע) בשתי הידיים. כמעט בכל תנועה שרירי הכתף והזרועות מתחילים לכאוב ויש מצבים בהם "יוצאים קליקים". הכאב ככל הנראה הוא תוצאה של אימון יתר לפני כשלוש וחצי שנים. עשיתי רנטגן וכל הממצאים תקינים.הלכתי לכמה אורטופדים שחלקם ייעצו ללכת למכון כושר וחלקם ייעצו לתת ליד מנוחה(נתתי לה מנוחה כבר 3 שנים). אני מיואש כבר לא יודע מה לעשות וכיצד להמשיך את הטיפול. אשמח לקבל ייעוץ, ממומחים ומבעלי נסיון אישי, שייתן לי כיוון .

19/05/2013 | 18:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאור מאחר והכאבים ממוקמים בכתפיים, הייתי משלימה בכל זאת US של הכתפיים, צילום עמוד שידרה צווארי ו EMG של גפיים עליונות, על מנת לוודא שלא מדובר בבעייה שמקרינה מהצוואר. רצוי בכל מקרה להפעיל את הכתפיים, רצוי בהתחלה בהנחייה של פיזיוטרפיה על מנת להכיר את התרגילים המומלצים. במידה ונמצאה בעייה בבדיקות הנ"ל, יש לפנות למומחה כתף או עמוד שידרה בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה